voor jezelfvoor body en mind

verbindt kracht en ontspanning en….


neem de tijd.


Dat is wat de workshops, de lessen en de individuele therapie je kunnen geven. Aandacht voor alles eigenlijk. Je leert een rustpauze in je leven in te lassen. Je zet even de tijd stil. Je voelt je adem weer, je voelt weer hoe je lichaam aanvoelt en je wordt je bewust van de (afwezigheid van?) rust in je geest.


Wat niet wil zeggen dat we zweverig bezig zullen zijn. Je leert juist beter met beide benen op de grond te staan. Meer te doen met het chassis van je lijf, waardoor je je stabieler voelt. Dat hoofd is al belangrijk genoeg van zichzelf. Je leert te "denken" met je buik, het centrum van je lijf, waardoor het in je hoofd een stuk rustiger wordt.


En ondertussen leer je je lichaam lekker te strekken, efficiënter te ademen, concentratietechnieken, je energie beter te verdelen en te gebruiken. Je voelt je alerter, krachtiger en meer ontspannen en emotioneel evenwichtiger. Tegelijkertijd leer je meer verantwoording voor jezelf te nemen. Dus tussen de bewegingen en technieken door gebeurt er heel veel.

 

Aandacht

Ben je geinteresseerd in een behandeling, de lessen, een workshop, of een demonstratieles op een personeelsavond of op je club?


Neem contact met mij op en er kan op maat een afspraak gemaakt worden.

Je kunt ook bellen: 06-28866189

Meer over mijzelf

Workshops


Do In, stilte, theorie en Shiatsu in één.

Enkele keren per jaar wordt er een workshop gegeven, die in het teken staat van één thema, dat dan op één dagdeel helemaal wordt uitgewerkt. Dat kan met de tijd - en dus de energie - van het jaar te maken hebben of gericht zijn op een bepaalde lichamelijke of psychische gesteldheid. In een workshop zit altijd een deel Do-In (soms op muziek - Dao Dans), een deel stilte, een (klein) deel theorie en een deel Shiatsu. Alle stof is praktisch, direkt en bedoeld om kennis te maken met een Oosterse manier van denken, bewegen en genezen.

Laat je verrassen op een mooie dag ..... door jezelf.


De volgende workshops zijn de afgelopen jaren gegeven:


Workshop Sunrise (opstaan met nieuwe energie)
Workshop Winterstilte (vóór of na de feestdagen)
Workshop Nek en Schouders
Workshop Ayurveda
Workshop Evenwicht
Workshop Lentekracht
Workshop Verwenmiddag voor vrouwen

Workshop Zomerfeest

Workshop Herfststorm

Workshop I Ching

Do-In in de Beeldentuin te Heenvliet


Een Workshop kan op verzoek op maat en op een persoonlijk of bedrijfsthema worden gegeven.

Therapie


Tijdens een individuele Shiatsu behandeling komen - afhankelijk van je persoonlijke behoefte of wensen - alle genoemde aspecten aan bod.

We gaan op zoek naar de samenhang van het hoofd, het hart en het lijf in alle opzichten. Soms moet er veel verteld worden door jou of door mij. Soms moet er bewogen worden. En uiteindelijk kom je bij jezelf uit wanneer je door de behandeling je lichaam weer tot in het diepst voelt en herinnert. Je voelt je weer als één geheel en dat voelt vaak verrassend simpel.


De frequentie en de duur van de therapie zijn bij iedereen verschillend.

Een eerste behandeling, inclusief vooraf opgestuurde vragenlijst duurt 2 uur en kost 70 euro. Een vervolgbehandeling duurt 1,5 uur en kost 43 euro.


Een shiatsubehandeling wordt gekleed ondergaan en vindt op de grond op een futon (Japanse matras) plaats. Aanbevolen wordt daarom om makkelijk zittende kleding van natuurlijk materiaal te dragen, zoals bijvoorbeeld een T-shirt, joggingbroek (géén spijkerbroek) en sokken. Een warme trui kan prettig zijn. Neem ook een badlaken mee. Laat sieraden zoveel mogelijk af en gebruik geen of zo min mogelijk make-up.

Er kunnen nog 4 dagen na de behandeling reacties optreden.

Drink gedurende deze dagen extra water.