Mei Mon, in het engels: “The gate of life”, in het Nederlands: “Poort van het leven” of “Poort van het fortuin”, in het Chinees: “Mìngmén” is het 4e drukpunt of acupunctuurpunt op de meridiaan, genaamd “het Gouverneursvat”, dus ook herkenbaar als GV4 of op zijn Chinees DM4 (Du Mai). Het punt is te vinden tussen de 3e en 4e lendewervel.

Via dit punt werken de linker- en de rechternier samen. De bewegende energie tussen de nieren is de drijvende kracht achter alle lichaamsfuncties, het ware vuur. Mei Mon verwarmt de onderste verwarmer, de blaas, de maag en milt, de seksuele functies en de baarmoeder. Het punt moet warm zijn en actief om Ki (energie) te kunnen innemen, die het bloed in het hart aanmaakt, zodat de geest er behaagljk en in rust kan wonen.


Ik vind de werking en betekenis van dit punt zo mooi en compleet dat ik er de naam van mijn praktijk van heb gemaakt. Het drukt alles uit, waarom ik dat wat ik doe zo belangrijk vind: Zorg dat je een goed contact hebt met je basis, je oorsprong. Het is een voorwaarde. Niet iedereen heeft dat vanzelf. Maar wel heeft iedereen het punt Mei Mon en dus de poort. En vandaar uit bouw je de rest van je leven en je lijf op. Je zorgt voor een warme basis, je moederhaard. Dan wordt het binnen die poort heel prettig verblijven.

meimon

Ben je geinteresseerd in een behandeling, een workshop, of een demonstratieles op een personeelsavond of op je club?


Neem contact met mij op en er kan op maat een afspraak gemaakt worden of je kunt je vragen stellen.

Je kunt ook bellen: 06-28866189

Lia Visser

Ik houd me al heel lang bezig met de samenwerking tussen lichaam en geest en heb dat in verschillende vormen gedaan (en nog steeds) zoals yoga, tae kwon do, "hoe zeg je wat je denkt" en tai chi.

Ik heb 4 jaar Shiatsu, Oosterse diagnose en Do-In gestudeerd aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag bij Alan Nash sensei en Yuichi Kawada sensei. Daarvóór heb ik een basisjaar Shiatsu gedaan bij Leen Postma. Gelukkig heb ik inmiddels geleerd, dat ik nooit ben uitgeleerd en dat dat ook zo mag blijven.

Als ervaringsdeskundige over mijn eigen leven, lichaam en geest blijf ik gefascineerd door het menselijk gedrag en leer dagelijks bij.

Ik werk vanuit het taoïstische idee om met de stroom mee te gaan en niet er tegenin (om een heleboel energie te besparen), wat heus niet altijd meevalt, want we zijn in het westen vaak niet zo opgevoed. Maar wel houd ik twee voeten stevig op de grond (niet altijd tegelijkertijd natuurlijk, anders kom ik niet vooruit...). Een evenwichtige basis om alles tussen hemel en aarde met gevoel voor humor te ervaren.